Uppcon 10

Nu är Musse äntligen hemma.

Dags att sammanfatta Uppcon 10!

Jag vill börja med att tacka Jon & Erika. Ni är helt fantastiska. Ni hjälpte nog oss mer än ni tror ^_^

Vårt genrep på torsdag gjorde att det kändes som vi fick en extra konventsdag och fredagens genrep gick fint och jag kände mig lugn inför lördagens show.

Överlag var uppcon väldigt väldigt bra i år. Användningen av torget var väldigt bra, det blev inte lika varmt och likamycket trängsel och hemskheter vid försäljarborden eller överlag på de övre våningarna.
Att ha torget öppet för random besökare är nog en bra idé från uppcons sida också, det låter folk som inte är insatta komma in och se vad det handlar om lite.

Cosplayfotograferingen var väldigt förbättrad från uppcon09, dropin funkade jättebra. Lite trist att det var i slutet av en trång och efter ett tag väldigt varm och syrefattig korridor men annars mycket mycket bra.

Orange Pop Cafe var som vanligt awesome, med mycket bra priser på hembakta delikatesser. Deras tält hade kunnat vara dubbelt så stort. Det är en ultimat plats att sätta sig ner och  vila en stund med lite kakor och en kopp kaffe eller två.

Det fanns hur mycket som helst att underhålla sig med under konventet.
Speedmeeting, cosplay, amv tävling, karaoke, karaoke tävling, open stage, battelground, pyssel, photoshoots, Spelningar, Speltävlingar, Spela spel, Fika!, osv osv.

Även om vädret svek under fredagen och lördagen så gjorde det inte så mycket eftersom tälten var mysigt uppvärmda i vilket fall.

Bill & Bull Är duktiga på det de gör, de tar sig tillockmed tid att trösta folk som känner sig lite nere. Ni är helt enkelt awesome.

Att ha Karaokefinalen under avslutningen var en väldigt bra idé, att även visa amv vinnarnas videor var nice.

Livestreamingen till utescenen var en väldigt bra idé, synd att den inte fungerade till 100%.

Vattnet backstage för cosplayers var jättebra, synd att det tog slut dock.

Kön var lite tråkigt lång, känner med stackarna som köade i flera timmar, kanske svårt att göra något åt dock?

Jag har egentligen bara två riktiga minus, men ett av dem ligger utanför uppcons kontroll.

- Moshi Moshi Kawaii café's priser var, i jämförelse med OPC, väldigt högt satta.

- Ljudnivån från utescenen blev lite för hög stundtals.

Shinta och Shil vann publikens val av amv tävlingen, alltid roligt.

Det var helt sanslöst roligt att få göra en intro och outro sketch för cosplaytävlingen. Något vi alla hoppas på att få göra igen *Puppyeyes*
Det går inte beskriva. Konventspubliken är den bästa som finns.
Jättetack till alla cosplaygrupper som ställde upp och var med och gjorde slutet på outrot episkt.
Passar på att tacka Erika & Jon igen, att ni tränat in slutet av introdansen gjorde den awesome.

Allt folk jag pratade med under Uppcon, HanyouXxxCloud Din Aerith var jättesöt, tack för de episka bilderna ^_^
Woltirr, Din yoshi var jättefin. Tsukii, Din demonform howl var awesome. Pratade med en Squall Leonhart under lördagkvällen men missade hans nick & namn, trevlig var han dock.

Konventsfolk är awesome speciellt
Meuw
Du är en underbar människa.

Tack igen för lånet av  M-kai's lokal! Och ännu ett hyllande a Meuwcon Trailern, den var sjukt snyggt gjort av er.
Om någon läsare missade den så gå in på Meuwcons Hemsida

Dot - Din insats som Misa-Misa är spot on och hysteriskt rolig, hur du tauntar publiken mot slutet för att suga på karamellen är hystersikt rolig. För att inte tala om dina perfekta rörelser som Ester Blanche under danssketchen. Din dräkt var verkligen jättevacker.

Shil - Även när Herr Uppläsare avbröt vår outrosketch räddade du situationen på ett roligt vis. Ingen gör förövrigt en bättre chopper än dig. Du är jätterolig när du försöker få igång Sephiroth under dancing bear.

Cyberborn - Din Luffy Freakout Dans är lika rolig varje gång, och din insats som Lelouch Lamperouge var awesome, Hur du blir mer och mer less på Ciel's missar. Det strålar alltid energi från dig.

Magus - Ditt sätt att gå direkt från en purjosvingande Ash Ketchum till att mima hur mäktikgt som helst är obeskrivlig. Du är alltid rolig. Ditt hysteriska skrik efter pikachu insidenten är awesome.

Mierin - Din Sadako var fantastisk. Du måste ha skrämt livet ur för många barn(& vuxna?) under konventet. Din Hump dans är väldigt hemsk den med, på ett bra sätt.

Niclas - Din Kyouya Ootori är awesome, jag älskar hur du vinkar till Tamaki efter skottet är awesome. Även din sarkastiska hållning under outrosketchen är hysteriskt rolig

Shinta - Ditt jobb med musik & film till sketcherna är jättebra, din väldigt manliga persionifiering av Dante är awesome! Speciellt under Ciel's förhör mot slutet av sketchen.

Sei-Chan - Din Sir Integral Fairbrook Wingates Hellsing kan inte bli bättre Det lyser verkligen om dig när du cosplayar henne. ditt skrik på Misa-Misa Under eran del är sjukt episkt.

Tack till alla Konventare Arrangörer med flera som gör uppcon möjligt.

Ni är alla episkt awesome.

Jag älskar er alla.

*klapp*

// MouZe

Kommentarer
Postat av: Sei-chan

tears Wää Andreas du säger så fina saker. Du var förövrigt den bästa Sephiroth (Sephirobert) någonsin. Tror du var absolut populärast i båda sketcherna, så sort du stack ut huvudet exploderade hela stora salen XD Och jag håller med dig i allt du säger, fanns massa bra och bara lite tråkigt med Uppcon detta år. Fick också den glada överraskningen att det finns folk som läser vår lilla blogg. Massa söt pussar till er <3 Till er vi pratade med utanför stora salen vill jag skicka en särskild kram! Sluta aldrig ha roligt och fortsätt sketcha för evigt! Det blir bara roligare ^^ Tack för allt alla på Uppcon, låt oss mötas igen nästa år! <3/ Sei-chan

2010-04-13 @ 11:56:17
Postat av: Magus

Tänkte bara raportera in att Pikachu nu har varit på Pokemon centret och fått vård, så han mår bra igen :)

http://img27.imageshack.us/img27/6606/igp7719.jpg

2010-04-13 @ 20:39:49
Postat av: ShilOh Andreas, du är så himla fiiiiin. <3333

Saknar dig massor redan, blev tomt när du gick.Håller med Sei-chan, Du var en fantastisk Sephiroth!

Du passade så fint i långt hår. <3Jag fick ditt mail idag, jag skall prata med alla om det. Du är så duktig!! Har även hört av mig till en couch idag ang bidraget, jag kommer bli kontaktad om ett par dar.Ska ladda upp videosarna samtidigt som jag laddar upp bilderna. ^^Kram!

2010-04-13 @ 20:49:09
Postat av: Mouze

Tack tack Sei-chanHaha, awesome Magus!Låter perfekt Shil :>

2010-04-13 @ 23:23:52
Postat av: Kaya

Dom ni pratade med utanför stora salen, är det vi det? Ni var sjukt duktiga, jag har inte skattat så mycket på länge, jag skrek och applåderade mer under er sketch än under hela cosplay:n och konventet sammanlagt.Seriöst, min kompis typ hyperventilerar för att ni kommer ihåg oss, ni är hennes (och mina) idoler.Jag försökte stå emot urget att kommentera i typ en kvart, men nu gör jag det ändå ><'.Alla era cosplay:s ägde och vi kommer förevigt avguda er.Live long and prosper/ Kaya från utanför stora salen

2010-04-14 @ 22:01:13
Postat av: Sås

Nu tänker jag kommentera för att Kaya gjorde det. XD (Tacka henne för att jag läser det här.)

Ni var fullkomligt underbara på cosplayen, seriöst, jag var hyper under resten av konventet på grund av hur roliga ni var. Skulle inte ha njutit lika mycket av uppcon om det inte vore för er.<3

2010-04-14 @ 22:08:48
Postat av: Anonym

Om jag är en av de från utanför stora salen (brunt hårt, grön militär-ish outfit, tillsammans med en blond och blåklädd liten person och tjej med blont hår och lack-kläder, pretty much.) så är jag väldigt glad över att ni kom ihåg oss, eller iaf Sei-chan gör det XDI vilket fall så var det inte det jag ville säga, utan mer att jag efter att träffat och pratat med er, och sett era senaste sketcher, nu också kan räknas till er fangrupp (y)(Även om jag aldrig lyckas nå nivåerna som min lilla hyperventilerande flickvän är på ^^' Alltså... Den blåklädda XD ) Kan ärligt säga att jag aldrig vart så intresserad av specifika grupper förut (även om er Närcon-sketch ägde), så ni är pretty much den första gruppen vars sketcher jag kommer se fram emot (y) You better live up to my expectations~Och vi är väldigt tacksamma för erat stöd och råd i cosplay och sketcher, de kommer vi utnyttja i framtiden ^^ Disskutionen om scenteknik låter som om den kommer bli väldigt användbar. Och ska hålla mig uppdaterad på er blogg från och med nu :)Annars så vill jag säga att eran sketch lämnade mig awe-struck. Jag tror inte jag skrattat så mycket åt en sketch på väldigt länge (Kanske den ni hade på Närcon? Den var också grymt rolig. :) ) Hur ni kommer på såna ideér är över mitt förstånd. o.o Men era cosplays och er sketch lämnade verkligen ett intryck på mig. Det kommer säkerligen vara ett av mina tydligare minnen från Uppcon.Ja, det var nog det jag ville säga :) Jag hoppas verkligen att jag får chansen att prata med er igen, och att ni inte lägger ner med varken cosplay eller sketcher under den närmaste tiden.Live long and cosplay // Liet/Lietuva/Litauen

2010-04-14 @ 22:24:34
Postat av: Elsa

Hej, jag är den hyperventilerande kompisen som Kaya nämnde, och hon fick mig att våga kommentera också. Jag måste bara säga hur awesome er sketch var. Den var lugnt en av era bästa, tycker jag :D.Och så blev jag verkligen jätteglad över att ni verkar komma ihåg oss (vi som satt utanför stora salen), om jag inte missuppfattar Sei-chans kommentar. Det känns så coolt :3

2010-04-14 @ 22:26:11
Postat av: Kaya (igen)

Det känns som om jag startade en flod med kommentarer här. Ni kan känna er spammade eller något liknande, ta det som en komplimang/Kaya

2010-04-14 @ 22:34:21
Postat av: Mouze

Awesome!

Klart vi kommer ihåg er, ni var trevliga och höll oss sällskap ^_^Tack för alla fina ord och lycka till! :)

2010-04-14 @ 22:37:56
Postat av: Mouze

Ni kan alltid adda mig på msn om ni vill det, mouze_ragnarok@hotmail.com

2010-04-14 @ 23:15:06
Postat av: Kaya

2010-04-14 @ 23:27:54
Postat av: kaya

Fantastiskt, ett tomt medelande.Tack för att ni är så snälla _ (Jag väntar mig alltid att kändisar ska vara elaka, och ni är så kända man kan bli inom cosplaygrupper i sverige)

2010-04-14 @ 23:40:35
Postat av: Shinta

OMG!!Du skriver så fint Mouze!! Jag ska ta mod till mig och skriva mitt första inlägg imorrn!Jag och Shil är i en konvents-slump och önskar att det kunde vara ett nytt konvent redan NU!!! >_< Saknar alla ju.Tack för alla fina kommentarer!! Det är alla underbara konventare som ni, som offrar röst och allt för våra sketcher, som gör allt arbete värt det!! tack tack tack. hyper

//Shinta/Dante

2010-04-15 @ 20:44:51
Postat av: Shil

Hej flickor!

Klart vi kommer ihåg er!

Ni var supersöta och supersnälla. <333

Tack för era jättefina kommentarer. Vi ser oss inte som kändisar alls men tack. xDOch självklart är vi snälla! Annars blir tomten besviken! D;Snart skall vi starta en förening och då får ni jättegärna bli medlemmar! ^^Vi vill så gärna börja ha cosplay-tema dagar så då hjälper det jättemassa ifall ni blir medlemmar! (Det är gratis) xP

Då får vi bidrag av sverok och kan ha små mys-cosplay dagar i tex. lava^^Kram på er sötisar! <33/Shil

2010-04-15 @ 20:49:47
Postat av: Elsa

Jag blir gärna medlem. Mys-cosplay dagar låter jättetrevligt ^_^

2010-04-15 @ 21:34:05
Postat av: Lietuva

Om majoriteten av konventsvärlden känner till vilka man är, då är man väl ändå kändisar? ;3

Och supersöta och supersnälla är jag inte så säker på owo Vem sa att jag var snäll? ^^Men det är bra att ni motbevisar kändis=elaka-ryktena :D Och om man samtidigt gör tomten glad är det bara bättre ju (y)Angående eran förening så har den nu fångat mitt intresse =w= Vad exakt hade ni tänkt er?Och uhm, jag skulle säga "varsågod" för att ni tackar och så, men jag tycker att det är helt jävla awkward att säga det för att man tycker om någons arbete.. så.. ja.. Särskilt när det nu är vi/jag som borde vara tacksam eftersom vi får njuta av era sketcher (y) (Cheezy kommentar much?)Oh well, det var det för nu, nu borde jag vila upp mig inför NP imorrn :D Baibai~ Och en massa kärlek på er, era sketcher och era cosplays~ ^^//Liet

2010-04-15 @ 22:50:27
Postat av: Kaya

Håller med Liet lite där, om något borde vi tacka er i vilketfall.Jag är helt på i föreningen, cosplay-dagar skulle vara skitkul, speciellt när man är konventshungrig och måste vänta i några månader. Jag hade troligtvis vart med även om ni tagit betalt för medlemskap, så räkna med mig (y)!

2010-04-16 @ 00:20:54
Postat av: HanyouXxxCloud

Jag antar att du e Sephirtoh?:P

förlåt att jag frågarXD jag vet inteXP men, tack för komplimangen gör mig jätte gladX3 det var min första cosplay/konvent någonsin och jag e glad att den blev gotagligtXDMåste säga att din sephiroth var fantastisk^^

Synd bara att jag inte fick se scethen, den värkar ha varit bra:( sceenen ute var dum och ville inte funkaD:

2010-04-16 @ 10:35:16
Postat av: Mouze

japp Sephiroth här HanyouXxXCloud ^_^

2010-04-16 @ 11:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0