Angående nurse-sketchen

Jag fattar inte riktigt hur sånt här händer, men det gör det tydligen. Jag ville prata om lite roligare saker i samband med Meuwcon, men något annat har dykt upp, så det är bäst att jag pratar om det istället. Nämligen sketchen vi gjorde på Meuwcon. Det har senaste dagarna ramlat in klagomål på att konceptet för vår sketch är taget från en annan sketch. ”Ursäkta, wtf? O_o”, tänkte vi, men blev sedan överbevisade. Det har tydligen redan gjorts en sketch med nurses på samma låt. Då nerverna i våran grupp (särskilt mina och Shils) i princip sitter på utsidan av kroppen så fick vi lite totalpanik, och kände ett behov av att ta upp det här själva nu, så tidigt som möjligt. Så för den händelse att någon mer vill hävda att vår sketch är stulen:

 

Vi skulle ALDRIG stjäla ett koncept från en annan grupp. Som vi påpekat hela tiden har vår inspiration kommit 2006 från Wade Robsons zombie-koreografi i So You Think You Can Dance. Jag och Shinta såg den dansen när den sändes på TV i Sverige och blev helt betagna. Då vi, ungefär runt samma period, såg Silent Hill-filmen, och Shinta även började intressera sig för spelserien, så drog hon snabbt kopplingen mellan låten som användes i Robsons koreografi och just Silent Hill. Uppenbarligen var vi inte den enda gruppen som drog den kopplingen. Det har gjorts många danser på låten efter att den var med i SYTYCD, och det är kanske inte så underligt att fler har kopplat ihop den med Silent Hill. Det är dock synd (för oss) att en annan grupp han göra det först, för vi har planerat och velat göra den här sketchen så, så länge.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ze3vtKpCoaE här finns Wade Robsons originalkoreografi och vår inspirationskälla, för den som är intresserad.

 

Sen vill jag också få ta tillfället i akt att påpeka att det vid såna här tillfällen kan vara en bra idé att ta cosplaysketcher för vad dom är, nämligen en hobby. Det här är ju inget vi gör professionellt, och det gör knappast den första gruppen som använde låten heller. Det kanske inte behöver vara världens undergång att vi råkat välja samma låt. Därtill så tillhör ju låten varken oss eller den andra gruppen, och det gör heller inte karaktärerna vi cosplayat. Det enda som tillhör oss är vår koreografi, och det enda som tillhör den andra gruppen är deras koreografi, och jag lovar att vi har gjort vår egen koreografi. Vi har jobbat i veckor för att få ihop den, och ännu fler veckor för att öva in den. Jag är inte ute efter att låta defensiv, det är bara det att det känns jobbigt att sånt här händer efter allt slit och allt tid och all energi vi lagt ner.

 

Så, ifall någon tar illa vid sig och upplever att vår sketch är en rip-off så vill jag be jättemycket om ursäkt för det. Det här är absolut inget vi gjort med flit, och skulle som sagt aldrig medvetet utgå från någon annans sketch. Vi skulle aldrig ha sån bristande respekt för en annan sketchgrupp. Men gjort är gjort, och trots allt så är vi stolta över arbetet vi lagt ner och nöjda med resultatet. Huvudsyftet var att ge publiken en bra upplevelse, och för oss är det det som främst räknas. Vi hoppas att vi lyckades med det.

 

Jag hoppas att det här rätar ut alla eventuella frågetecken. Kärlek och lycka till er alla.

 

MvH Mierin and fellow nurses


Kommentarer
Postat av: Brainshake

Jag kollade på den videon som det påstås ni rippat off, och jag anade att det bara var ett sammanträffande. Några av rörelserna var samma, men de härstammade ju från originalvideon såg jag. Den låten var som gjord för en nurse dance, så det är inte så konstigt att den redan är gjord. Jag tyckte dock att ert framträdande var bättre än de ni påstods härma. :) Mycket mer känsla i ert (och ni hade PH!).

Hoppas verkligen inte det här avskräcker er från att göra fler liknande nummer. Jag ser iallafall fram emot vad ni ska hitta på för nåt kul till nästa UppCon. :)

2010-08-20 @ 15:36:32
Postat av: Shil

Gud, tack, tack, tack!Det känns så skönt att höra dig säga detta,

för det är verkligen så det ligger till.

Vi tycker det är jätte tråkigt att det finns människor så misstror oss och säger sådant.Vi har jobbat så hårt.

Hårdare än någon annan gång vi gjort ett framträdande.Det här kommer inte avskräcka oss, vi älskar trots allt den här hobby, det är bland det bästa vi vet.Tack för din fina kommentar.

Jag har varit jätte ledsen det senaste dygnet så det här värmer.kramkramkram <333

2010-08-20 @ 16:04:53
Postat av: Brainshake

Tycker det är självklart att ni inte medvetet skulle försöka kopiera någon annans sketch. :)

kramar

2010-08-20 @ 17:12:13
Postat av: Zzz

Det känns ju rätt så löjligt allt dethär. Ungefär som att någon skulle böra tjuta högt och länge för att någon c-playar samma karaktär som dem/någon annan gjort före dem. Wtf?Skall för övrigt meddela att jag blev helt "O.O" när ni (nurses) allihopa i kör sa "TAAACK~! :D" till mig på tunnelbanestationen xD Kändes lite sjukt när alla sa det samtidigt osv. XD

Nej, ni var awesome :D

2010-08-20 @ 20:24:23
Postat av: Mouze

Känns lite som att man likagärna kan gnälla på att det är ripoff för att man dansar till musik, jag menar, det har ju gjorts förr? ^__^

2010-08-20 @ 20:42:40
Postat av: Kaya

Jag blev riktigt glad av att läsa det här inlägget. Jag visste inte vad jag skulle tro eftersom många jag kände disskuterade det och så vidare. Mouze skickade inlägget på msn när jag frågade så jag känner mig lite som en idiot för att inte ha läst det tidigare ^^'''''. Så jag är glad att jag frågade.

Planerar att skicka det här inlägget till folk jag känner som misstror er, så kanske allt löser sig till det bästa!

2010-08-21 @ 13:36:53
Postat av: Liet

Hmm.. jag hade faktiskt inte hört något om det här förrens jag fick veta det från Kaya..Men min första tanke är att det var olyckligt att flera personer kom på samma tanke o.o Fast.. När jag såg på videon så verkade det vara som en ganska obvious koppling om man håller på med Silent Hill samtidigt, så det är inte så konstigt om flera personer tänker på samma sätt där o.oAja, hoppas allt löser sig för er :3

2010-08-21 @ 18:03:42
Postat av: Keturah

Your Nurse Dance was really good! O///w///OWhat was the title of the song you used?

2010-08-23 @ 21:18:32
Postat av: Mouze

@Keturah

Roisin Murphy - Ramalama (Bang Bang)

2010-08-23 @ 23:19:29
Postat av: Evelina

Tycker ert arbete är helt fantastisk och att ni alltid har bra idéer, man blir alltid lika glad av att se er göra det ni gör!

Fortsätt att sprida glädje i konvent världen här i Sverige<3

2010-09-13 @ 13:53:17
Postat av: Anonym

helt klart en rippad idé

2010-10-19 @ 18:50:32
Postat av: Elin

Sånt som alltid kan hända och man märker väl att det inte är med vilje :o Älskade erat uppträdande, riktigt bra och kul med nån liten "udda" sketch :'DOch skulle det vara förbjudet att göra en liknande koppling som någon annan kanske redan gjort mellan t.ex. en låt och som ni gjort med Silent Hill så borde "If you were gay" vara helt bannad i cosplaysketch sammmanhang om man cosplayar från visa mangor osv. Samma sak.

2010-11-03 @ 23:30:05
Postat av: Charlie

Must say, jag tycker ni gjorde en skit bra sketch!

jag har själv funderat på att göra en sketch med den låten, MEN med andra karaktärer. och jag skulle tycka att det är sjukt om jag inte får de D:men i alla fall.

Ni visste ju verkligen inte om detta, om att en annan cosplay grupp hade gjort samma sak, ni kunde ju inte hjälpa det heller, och som sagt, gjort är gjort, men jag tycker ni gjorde ett bättre jobb med de :D skulle vara kul att få se er nån gång på ett konvent som man själv är på (a)

2010-11-22 @ 21:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0