Meuwcon

Hej alla glada! sei-chan här. Kommer nog bli flera Meuwcon inlägg från våra kära medlemmar men jag tänkte ta mig friheten att skriva det första X3

så Meuwcon. Jag hoppas att alla som läser känner till vår lilla "överraskning" vi hade planerat. Om inte kolla in detta först och läs sedan resten av inlägget ;) http://www.youtube.com/watch?v=2MPDXVHxDlM&playnext=1&videos=urjnWBA4m14&feature=recentlik

Så, ca 100 timmar totalt varav 42 var träning i lokal, samt en kostnad på ca 10000 kr i runda tal ^^' siffrorna talar lite för sig själva hur gärna vi ville att detta skulle bli bra ^^ Men så var det planerat sedan 2006 också. Jag minns faktiskt först gången Shinta berättade om denna ide. Det var i hennes första lägenhet i hallonbergen våren 2007 då vi precis blivit vänner. Hon visade mig låten och dansen från "så you think you can dance". Jag var mäkta imponerad och ganska ledsen över att jag inte skulle kunna vara med...för jag kunde ju inte dansa XD Oj vad jag blev bevisad fel. Tack vara fantastisk vägledning av inte bara vår huvud koreograf Shinta (aka optimus Norrländsk) utan med hjälp av stödet från hela gruppen har jag, världens mest oviga och blyga människa faktiskt lyckas genomföra något sånt här utan att skämma ut varken mig eller gruppen X3

Nå väl nå väl. För att återgå till Meuwcon som konvent. Det var tydligt att de gått hela vägen ut för detta konvent. De lovade oss ett konvent för cosplayare och det var verkligen vad vi fick. Självklart fanns det en del barnsjukdomar som på alla konvent. Ytor som inte utnyttjades maximalt (dumma basketspelare som tog upp en hel hall ><'), planering som inte riktigt gick ihop och noll ventilation (fasst där har vi nog även det plötsliga sommarvädret att skylla på :P). Men som alla bra konvent hoppas jag de tar till sig de dåliga och uppdaterar till nästa gång (för gud vad jag hop

pas att det blir en nästa gång). Inte nog med att Stockholm behöver ett stort konvent men konventssverige behöver verkligen ett cosplayinriktat konvent! Detta märktes verkligen med tanke på hur många fantastiska cosplayare som plötsligt ploppade fram. Inte ens på uppcon har jag sett en sådan hög procent av cosplays som lämnat mig mållös. Inte bara de tio finalisterna i tävlingen, majoriteten av tävlarna var riktigt bra och jag såg en mängd på konventet som inte ens ställde upp (OMG batmanskurkar SQWEEEEEEL!!! X3)

Förutom känslan av att få uppträda på scen (som är svårslaget överhuvud taget) hade jag nog tre höjdpunkter på konventet.

Improvisationsteatern! Inte nog med att Tan Tan fick ihop ett fantastiskt manus, skådespelarna slog mig med häpnad. Jag, Jen Li angus och Shil har startat en fanclub ägnad Professor fläskläpp (vars autograf vi fick X3)

Project CHU! Detta måste ha varit det sötaste och charmigaste jag någonsin sett. Jag vet inte om någon filmade deras huvud framträdande men jag vet att de filmades under galan så för guds skull kolla in dem. Så talangfulla ungdomar är det en fröjd att se (ja jag är så pass gammal att jag utrycker mig så :P)

Discot! Detta var kort, trångt och musiken var so so men det bryr jag mig inte ett dugg om pga två anledningar. Jag fick dansa vals med min älskade pojkvän (något jag drömt som sedan jag var en liten flicka) samt att jag kom på andra plats i dace off tävlingen vilket känns awesome X3(även om Shil fortfarande dampar lite för att jag inte vann XD) Oh just det, och det gröna paet utsågs till balens par vilket var typ det sötaste sen Project CHU XD.

Tillslut måste jag säga ett par ord om priserna på Meuwcon. Jag har aldrig brytt mig om priserna (det roligaste är fortfarande att träna, uppträda och få positiv kritik från publiken). Denna gång kom dock priset att betyda väldigt mycket för mig. Kanske framförallt med tank på allt jobb vi lagt ner så det kändes kanske lite förtjänt. För första gången i mitt liv fick jag nämligen en medalj. Jag grät faktiskt en skvätt när de la den runt min hals. Vi fick dessutom en jätte fin pokal och hela gruppen var rörande överens om att detta pris var bättre än något vi någonsin fått förut. Men Det tog ändå inte slut där. Efteråt fick vi nämligen veta att vå även vunnit en liten shopping runda i merks rummet med meuw där vi själva kunde få välja ut vad vi ville ha ^^ Så jag gick därifrån med en kuroshitsuji figur, en pinn, ett halsband och grells motorsåg som häng smycke. Återigen bara sånt jag tycker om ^^

Tillsist vill jag bara tacka några personer (oscar style XD)

Shinta: För fantastisk vägledning och koreografi samt mixning av musiken (och introducering av sketch)
Shil: För att ha ordnat typ allt från patinering till danssalar till skor till allt annat mellan huimmel och jord (och EPMEKIK)
Dot: För fantastiska dräkter som hon sydde fast hon hade så mycket annat att göra
Andreas: För maskerna och världens häftigaste PH och för att du är awesome på att lära dig koreografi snabbt!
Jenny: För att du tillsammans med Shinta kom på denna fantastiska sketch, för att du aldrig tappade peppen, för att du höll uppe EPMEKIK!
Chrille: För att du orkade med din otroligt stressade flickvän på konventet, trötade mig när jag behövde det och stöttade mig hela tiden. och för att du filmade skiten (flera gånger)
Nicklas: För att jag vet att om någon av oss hade skadat sig hade du rakat benen och hoppat in som väldens underligaste nurse ;)
Meuw: För ett fantastiskt konvent som jag hoppas kommer upprepas och jag lovar att vi då kommer att bjuda på något ännu häftigare än denna gång ;) Tro mig vi har planer kvar!

Alla på Meuwcon, tack för allt!

Love U all /Sei-chan


Kommentarer
Postat av: Brainshake

Ni var suveränt duktiga i sketchen! Egentligen borde ni inte få lov att tävla längre, det är orättvist mot de andra. ;)

Väldigt trevligt att träffa er alla, särskilt Jenny och Andreas som jag snackade lite med också.

Hoppas vi ses på UppCon:11!

Kramar från den lilla ponnyn :)

2010-08-17 @ 09:17:29
Postat av: Siriania

Ni var helt awesome!! Er sketch var underbar!

Var otroligt kul att träffa er!

Var även kul att ta foton med Andreas ^^ Kommer minnas det hela livet ut!

Kramar från Reno(den som var utan peruk^^)

2010-08-17 @ 20:05:59
Postat av: Emmiline

Åh äntligen en uppdatering på bloggen ^^. vill bara säga IGEn att ni är jätte duktiga och helt underbart begåvade ^^. eran sketch var helt fantastisk och jag längtar redan tills nästa! Och så grattis till vinsten, något annat hade vart otänkbart! kram Emilie

2010-08-17 @ 20:08:24
Postat av: Loretto Linusson

Hej! Jag vet inte om vi träffats, men jag har varit runt på konvent för att studera cosplayare för min masteruppsats. Er sketch på MeuwCon:02 är en del av mitt material. Det handlar om iscensättningar av queer och camp hos svenska cosplayare. Jag undrar dels om det är okej att jag använder mig av sketchen i materialet, dels om jag skulle kunna få några kommentarer på det jag har skrivit från er som var med, om jag kanske kan ställa ett par frågor via mejl eller liknande?

Tack å hej,

älskade Nurse-dansen by the way (jag var Nurse på UC09, också som en del av mitt materialinsamlande)

2010-08-18 @ 10:50:57
Postat av: Loretto Linusson

Ja, ni som var med kanske kan mejla mig på

astrogirl69-hotmail. Om ni vill.

2010-08-18 @ 10:52:47
Postat av: Anonym

Whoa måste jag säga xD. Jag hade grymt höga förväntningar på grund av era tidigare sketcher men nu sprängde min hjärna av awesomness - och jag kunde inte ens se er live!

Jag hoppas verkligen det var värt tiden och pengarna för det var seriöst den bästa sketchen jag sett, jag ångrar att jag var med i tävlignen själv och inte kunde se det live, verkligen, har sett den flera gånger om på youtube redan.Ser fram emot dagen då vår grupp är lika bra som er!

//Kaya/Krille/Tjejen smo fläktade folk backstage.

2010-08-19 @ 13:00:50
Postat av: Kaza

Oi! Vadå världens konstigaste? Jag hade varit HET!--------Fantastiskt uppträdande, är så glad och tacksam att få vara en del av den kreativa smältdegeln som är NCF <3/Niclas (Miles Edgeworth på konventet)

2010-08-19 @ 23:44:21
Postat av: Mouze

Om du frågar snällt kanske du får låna en nursedräkt av nån av tjejerna? ;P

2010-08-20 @ 00:08:50
Postat av: HappyWave

ooo!! En professor Fläskläpp fanclub! Får jag vara med? Ert uppträdande var EPIIIIC!!!! Ps:UppCon10 Luluoch ÄGER!

2010-08-25 @ 15:02:40
Postat av: Snepaj

OMG _ sno din kuroshitsuji-figur

Jag såg inte att det fanns halsband med Grells motorsåg på.... OMFG... hoppas de finns på Uppcon, måste få tag på ett sånt _

2010-12-18 @ 20:38:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0