Höst.

Ellu chaps Sei-chan här ^^.

Så september nu. Officiellt en höst månad. Yay? Nä inte för de flesta I guess :P Jag måste dock erkänna att jag gillar hösten. Så ok mörker kyla och det allmänt dåliga vädret är väll inte allt för kul. Men jag gillar ändå tiden fram till november. Då träden flammar upp och dagarna kan vara så där kristall klara. Plus att min födelsedag är den 22 oktober och det är ju alltid kul. Oh och Halloween. Ja jag vet komersialliserad amerikansk helg som fullständigt tar över vår egna allahelgona. Men jag kan inte låta bli att gilla en helg som hyllar skräcken och alla dess karaktärer X3. Är lite för gammal för att gå trick and treata. Har i två år istället hållt min födelsedags felst med maskerad tema runt Halloween tid. Kom igen! Vi är konventare och älskar att klä ut oss! Plus jag har ingen legitim orsak att klä ut mig till en vampyr (en riktig med mantel och tänder...som INTE glittrar) eller trasdocka på konvent XD. Så jag tänkte väll göra det samma i år. Måste bara försöka sätta ett datum och få ut inbjudningar :P ska bli intressant och se om jag kan få hit några av våra västkust vänner ;)

Nå men nog om mig. Annat kul som händer i höst. Vet inte hur många av er som kännder till detta men varje år i oktober annordnar nordiska museet en chokladfestival. Yeah you herd me. En festival tillägnat CHOKLAD. Hur awesome är inte det :D Här är en länk till hemsidan om ni vill läsa på  http://www.nordiskamuseet.se/category.asp?Cat=412&catName=Chokladfestival

I år är det den 15-17 oktober och personligen tänkte jag försöka dra ihop så många ur NCF som möjligt så vi kan gå tillsammans X3 Så vad finns på en choklad festival då? ...Choklad!...duh :P Skämt å sidor. Massor av chokladleverantörer från Sverige och världen samlas i den stora hallen på Nordiska museet och visar och säljer sina varor. Och tro mig det finns gott om smakprover ;)

Jag har gått på chokladfestivalen 5-6 gånger, jag minns inte exakt när jag gick första gången ^^' Jag vet dock att det enda året jag missade det var 2007 då jag istället gick på mitt första konvent Uppcon 07 (naaaw). Nå väl, jag ser mig lite som en veteran på området och tänkte ge er som i år går för första gången ett par tips ;)

1. Förköp biljetter. Man gör det på ticnet kostar 20 spänn extra men det är värt det! Man slipper kö-con och kommer in relativt snabbt. Om man kombinerar med att vara där när festivalen öppnar (kl 10.00 om de inte ändrat tiderna) så får man nästan en hel timme innan det börjar bli riktigt trångt vid stånden.

2. Ta ett varv innan du handlar nåt. Mängden choklad på detta ställe är berusande (i litterär mening! Jag, min lillasyster och min pappa brukar bli smått höga av alla smakprover XD) och det är bra att få en överblick innan man börjar spendera sina pengar.

3. Ta med nåt att dricka! Efter för mycket choklad börjar allt smaka det samma. Jag brukar ta med en flaska mjölk, inte bara för att det passar med choklad utan för att det neutraliserar smaken i munnen väldigt bra.

4. Pröva nåt nytt. Jag har hittat både getost praliner och timjan choklad på detta ställe XD Stället är ett universum av smaker så ta chansen att pröva nåt helt oväntat. En pralin brukar i snitt kosta mellan 7-10 kr så det är ingen större förlust om smaken inte är en jackpot ^^

Så, det var min lilla guid hoppas jag har lockat några till denna nu ganska stora festival ^^

Så nu till nåt NCF relaterat. Vore det inte coolt om vi hade en NCF-mobil (då menar jag en bil och inte en telefon XD) och en NCF-cave! We could be like "To the Ncf-mobile!" och sen kom en snurrande logga och det där lilla nanananan musiken som i gamla batman X3 Och sen satt vi alla runt ett runt bord i vår NCF-cave där alla våra dräkter stod i montrar runt rummet och stora skärmar höll kol på världens konvent och sketcher X3  Det vore så COOLT! XD

...

Ja, det är sånt som tydligen föds i ens hjärna efter en helg med antika författare ^^' (litteraturvetenskap yay! X3)

Jag hörde förövrigt rykten om en NCF facbook grupp. Jag har ingen facbook (*gasp* I know och nej jag tänker inte skaffa nån ><') så jag vet inte om detta stämmer, jag måste dock erkänna att jag är mycket nyfiken ^^. Är det någon som kan komfimera detta?

Nå väl var väll allt för mig denna gång ^^

B @ Peace / Sei-chan

Kommentarer
Postat av: Mierin

Angående NCF-mobilen.. är det nån i gruppen som faktiskt har körkort? o_o för det kan bli ett problem o_oOch jag har sett den här facebooksidan. Den är fantastiskt inaktiv \o/ Har ingen aning om vem som startat den.

2010-09-05 @ 22:35:08
Postat av: Sei-chan

Shil ska ta körkort..har hon sagt...annars får vi skaffa en NCF-chaufför till vår NCF mobil XD

2010-09-05 @ 22:48:28
Postat av: Brainshake

Chokladfestival?! Jag tror jag dog lite där. Damn att jag bor så långt bort... Kanske tur iofs, annars hade jag rullat ut därifrån. choklad-omanJag och en annan snackade om att starta en fan page på Facebook för NCF, men så tänkte vi att det var onödigt eftersom det verkar inte som om nån av er har Facebook, så ni skulle inte se uppskattningen. ;) Visste inte att det redan skulle finnas en sådan sida.Jag fyller också år runt halloween, men mina kompisar bor utspritt i hela landet, annars hade jag lätt haft maskerad, även om jag inte är så förtjust i halloween som koncept. Hoppas ni får kul iallafall. :)

2010-09-06 @ 09:23:32
Postat av: Kaza

Jag känner mig medskyldig till NCF-mobile-flummet :3

POW! ZOK! KAPAFF!

2010-09-06 @ 17:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0