Youtube

Hej alla. Sei-chan här.

Nyss lade jag till min 500:e video bland mina youtube favoriter ^^' Jag har favoriserat ett antal fler men många har försvunnit från sidan av diverse orsaker, men jag kommer tillbaka till det.

Youtube har alltid betytt så mycket för mig. I högstadiet då min enda anknytning till anime var min kärlek till Beyblade letade jag efter klipp och musikvideos där. När sedan manga kom in i mitt liv var det tack vare youtube som jag började se på anime. Jag såg DNAngel, Gravitation och Loveless som mina tre första animes där ^^'

Sedan dess har det alltid varit en källa för nöje och kunskap. Ja jag säger kunskap för det finns mer på youtube än roliga kattvideos och amv:s. Jag har funnit mängder med vacker musik jag aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Jag har sökt upp dikter och föreläsningar om ämnen jag studerat om vid universitetet. Det finns mycket kunskap att hämta om man letar lite bland alla ploj videos.

Men självklart har jag mest använt youtube för att roa mig. Jag måste sett på hundratals katt-videos, tusentals amv:s och jag vet inte hur många parodier på saker jag älskar (och kommit att älska tack vare parodierna).

Självklart har även NCF haft stor glädje av Youtube, jag tror inte att så många skulle känna till oss om det inte var för att vi i ett ganska tidigt skede började använda Shils konto för att lägga upp våra inspela sketcher ^^ Alla här känner väll till det kontot? Jag länkar det utifall att ;)

http://www.youtube.com/user/tenikime

Där är vi ^^.

Dock har Youtube de senaste åren börjat tappa mycket av det jag förut älskade med sidan I början var det en fri plats, där alla kunde lägga ut sina videos och nå ut till en större massa. De seanste åren har det slutat vara så. Sen Youtube såldes till Google har videos börjat försvinna, oftast pga copyrights. Nå jag är inte den som säger att man ska stjäla musik och videos som inte tillhör en själv. Men hur farligt kan det egentligen vara att använda klipp och partier från låtar som man själv har betalat för? Personligen trodde jag att det föll under "fair use". Jag ogillar starkt hur dessa jätteföretag kan gå omkring och ta bort videos för att det innehåller 5 sek av en låt som tillhör dem, när personen som skapat videon inte ens tjänar några pengar på den. Reklamen de börjat köra i början gör inte saker och ting mycket bättre heller -.-'

Jag talar om detta för att denna censur drabbade vår egen Shinta som fick sitt flera år gamla konto borttaget. Detta är en ganska stor förlust för med kontot försvann åratals med sparade kommenterer, prenumeranter och favoriserade videos. Hon har skapat ett nytt konto nu för sina vackra amv:s men hur ska hennes gamla prenumeranter veta det?

Här är det iaf och jag hoppas verkligen att så många som möjligt hittar tillbaka till det.

http://www.youtube.com/user/YuriMuppetz

Till sist vill jag promota ett sista youtube konto. Jag vet inte hur många av er läsare som var på Uppcon 10 avslutningen och såg amv finalen. Ni kanske minns när Shil och Shinta vann och gick på scenen och Shil berättade om sin dröm att bli artist. Nå Shil är en flicka som står vid sitt ord och hon jobbar hårt med sin sång och sin musik. För detta syfte skapade hon ett separat youtube konto för sin musik. Så om ni nån gång känner för att lyssna på Shils ljuva stämma eller är nyfikna på vad hon har gjort för nya projekt (hon lade nyligen upp en fantastisk ny låt) så är det här ni ska leta:

http://www.youtube.com/user/Handheldhearts

Oh och om ni är nyfikna på de där 500 favoriterna som jag har på min youtube ;)

http://www.youtube.com/user/Alvinna

Så, det får räcka med reklam för idag ^^'

Peace/ Sei-chan.


Go team norrland! >_<

Ja, Uppcon närmar sig fortfarande med stormsteg. Jag vet faktiskt inte hur stort ett stormsteg egentligen är, men jag antar att det är ganska stort. Jag är rätt så stressad, men nu har jag äntligen fått tyget jag behöver för att kunna fortsätta med mina kostymer. Jag måste bara få tyget från Skellefteå till Umeå nu.. >_< Men, jag har ändå kommit en ganska god bit på vägen! Titta, jag har sytt en hakama!

http://www.cosplay.com/photo/2870986/

Och en kimono!

http://www.cosplay.com/photo/2865948/

Wooo! \o/

Anyhoo, hur roligt det än är med Uppcon så kvarstår faktum att det hålls i södra Sverige, precis som det mesta gör. Men hör och häpna, det arrangeras konvent här uppe i norrland också! Ett par veckor efter Uppcon så ska Örncon 2011 hållas i Örnsköldsvik, som ligger en bit nedanför Umeå. Det är, så vitt jag vet, tredje gången det arrangeras, och jag har alltid fått reda på det för sent, men inte i år! I år kan jag kanske faktiskt fara :O Fast jag lär ju få fara ensam då, eftersom alla andra sitter och tjurar i södra Sverige, plus att BLYG tydligen arrangeras samma helg. Men ändå, för den som är intresserad, eller bor lite längre upp i landet:

http://www.orncon.net/  Yey :D

//Mierin


Ncf-renen!

Poke-nörden Sei-chan här!

Har ägnat senaste veckan åt Pokemon black. Snyggt spel. Gillar verkligen att spela pokemon, jag kan det så väl at jag slippler tänka. Anyway minns ni mitt inlägg om NCF pokemonen, den som såg ut som en Sakura ren:
Sawsbuck hette den ^^' Jag svor i det inlägget att jag skulle klara elit fyran med den om det så skulle bli min död! And I did it! Och dog nästan på kuppen för det är en ganska värdelös pokemon är jag rädd ^^' Nåväl den gör mig allid så glad eftersom jag döpte den till NCF-renen <3 (Ja det är även ett hjärta på slutet).

Idag satt jag och min lilla syster Kajsa på bussen på väg till afro dansen (någon motion måste man ju få mellan plugg och anime ^^'). Som vanligt diskuterar vi allt mellan himmel och jord och plötsligt kisar hon mot mig och utbrister:

"Du skulle kunna cosplaya Fujimoto från Ponyo jätte bra! Ni har typ samma näsa."

För alla som inte sett Ponyo är detta Fujimoto:  


Efter att ha kommit över den första chocken att bli rekomenderad att cosplaya en översminkad gubbe inser jag att jag faktiskt inte har något emot det. Fujimoto är en fantastiskt rolig karaktär, han har jätte snygga kläder, episkt hår och med lite smink kan jag nog se ut som en översminkad gubbe X3 Dessutom våre det jätte kul att springa runt på ett konvent och fråga "om någon sett min dotter? hon är en fisk" XD Dessutom kan jag grappa tag i små pojkar och se dem stint i ögonen och säga: "Lilla Soske, bara du kan rädda världen!" XD (se filmen så fattar ni vad jag menar^^')

Nu föddes självklart ideen till en Miyasaki grupp, eller Ghibli grupp om man så vill. Kom igen NCF gänget! Jag vet att de flesta av oss älskar Miyasaki och Ghibli och någon gång har tänkt då att cosplaya från dessa filmer. Kan vi inte göra det tillsammans nån gång? Det finns hur många karaktärer som helst att välja på och sketchmöjligheterna är oändliga! Pwetty pwees?

Ok nuff saif for today!

Love and Peace/ Sei-chan

Okej, jag ska också bli bättre på att skriva här.. >_<

Yeah, med tanke på hur mycket jag gnällt över att mina kära gruppkamrater aldrig skriver något här i bloggen borde jag faktiskt skämmas just nu, för jag har inte skrivit något här på evigheter. Skämmes, Mierin >_< Till mitt försvar kan dock sägas att jag faktiskt har jobbat. Yes, min lärarutbildning bär äntligen frukt av något slag, och jag jobbar som korttidsvikarie, vilket innebär att jag skickas kors och tvärs över stan och till förorterna runt Umeå för att se till att andra lärares elever gör det de ska. Det är faktiskt roligare än det låter :D

Nästa vecka är det sportlov här uppe i västerbotten, och jag får tillgång till symaskin igen, så då kan jag äntligen fortsätta med mina kostymer till Uppcon. Det ska medges att jag är tämligen stressad just nu, även om jag absolut tror att jag får klart dem i tid. Jag önskar jag hade ännu mer tid att jobba på dem >_< Jag har, lyckligtvis, satt igång i alla fall. Jag har ingen aning om hur det går för resten av gruppen just nu, men jag hoppas att deras kostymer också börjar vara på gång o_o Nåja, allt kommer att bli klart i tid, och Uppcon kommer att bli fantastiskt ^^

Vem hade förresten kunnat tro att det skulle vara så otroligt omständligt att beställa lite tyg från Tyskland? >_<

//Mierin

RSS 2.0