Youtube

Hej alla. Sei-chan här.

Nyss lade jag till min 500:e video bland mina youtube favoriter ^^' Jag har favoriserat ett antal fler men många har försvunnit från sidan av diverse orsaker, men jag kommer tillbaka till det.

Youtube har alltid betytt så mycket för mig. I högstadiet då min enda anknytning till anime var min kärlek till Beyblade letade jag efter klipp och musikvideos där. När sedan manga kom in i mitt liv var det tack vare youtube som jag började se på anime. Jag såg DNAngel, Gravitation och Loveless som mina tre första animes där ^^'

Sedan dess har det alltid varit en källa för nöje och kunskap. Ja jag säger kunskap för det finns mer på youtube än roliga kattvideos och amv:s. Jag har funnit mängder med vacker musik jag aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Jag har sökt upp dikter och föreläsningar om ämnen jag studerat om vid universitetet. Det finns mycket kunskap att hämta om man letar lite bland alla ploj videos.

Men självklart har jag mest använt youtube för att roa mig. Jag måste sett på hundratals katt-videos, tusentals amv:s och jag vet inte hur många parodier på saker jag älskar (och kommit att älska tack vare parodierna).

Självklart har även NCF haft stor glädje av Youtube, jag tror inte att så många skulle känna till oss om det inte var för att vi i ett ganska tidigt skede började använda Shils konto för att lägga upp våra inspela sketcher ^^ Alla här känner väll till det kontot? Jag länkar det utifall att ;)

http://www.youtube.com/user/tenikime

Där är vi ^^.

Dock har Youtube de senaste åren börjat tappa mycket av det jag förut älskade med sidan I början var det en fri plats, där alla kunde lägga ut sina videos och nå ut till en större massa. De seanste åren har det slutat vara så. Sen Youtube såldes till Google har videos börjat försvinna, oftast pga copyrights. Nå jag är inte den som säger att man ska stjäla musik och videos som inte tillhör en själv. Men hur farligt kan det egentligen vara att använda klipp och partier från låtar som man själv har betalat för? Personligen trodde jag att det föll under "fair use". Jag ogillar starkt hur dessa jätteföretag kan gå omkring och ta bort videos för att det innehåller 5 sek av en låt som tillhör dem, när personen som skapat videon inte ens tjänar några pengar på den. Reklamen de börjat köra i början gör inte saker och ting mycket bättre heller -.-'

Jag talar om detta för att denna censur drabbade vår egen Shinta som fick sitt flera år gamla konto borttaget. Detta är en ganska stor förlust för med kontot försvann åratals med sparade kommenterer, prenumeranter och favoriserade videos. Hon har skapat ett nytt konto nu för sina vackra amv:s men hur ska hennes gamla prenumeranter veta det?

Här är det iaf och jag hoppas verkligen att så många som möjligt hittar tillbaka till det.

http://www.youtube.com/user/YuriMuppetz

Till sist vill jag promota ett sista youtube konto. Jag vet inte hur många av er läsare som var på Uppcon 10 avslutningen och såg amv finalen. Ni kanske minns när Shil och Shinta vann och gick på scenen och Shil berättade om sin dröm att bli artist. Nå Shil är en flicka som står vid sitt ord och hon jobbar hårt med sin sång och sin musik. För detta syfte skapade hon ett separat youtube konto för sin musik. Så om ni nån gång känner för att lyssna på Shils ljuva stämma eller är nyfikna på vad hon har gjort för nya projekt (hon lade nyligen upp en fantastisk ny låt) så är det här ni ska leta:

http://www.youtube.com/user/Handheldhearts

Oh och om ni är nyfikna på de där 500 favoriterna som jag har på min youtube ;)

http://www.youtube.com/user/Alvinna

Så, det får räcka med reklam för idag ^^'

Peace/ Sei-chan.


Kommentarer
Postat av: Shil

Jag är lite nere idag så jag skall nog gå igenom de där 500 favoriterna. Älskar dig. <3

2011-03-29 @ 14:07:30
Postat av: Sei-chan

Om inte det muntrar upp dig vet jag inte vad som gör ;)

2011-03-29 @ 14:15:21
Postat av: Torneo

håller med om Youtube det verkar som alla typ radera videosna där för dom har inget å göra pluss att det sexitiska har fått mer ansikte där:(...P.S Jag lägger eran sida på min blogg^^ Kram

2011-04-06 @ 19:51:34
URL: http://www,crazything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0