Cosplay and secrets

Hej allihopa, Sei-chan här ^^ Tänkte bli lite bättre på att uppdatera om lite NCF grejer och inte bara mitt egna anime tjöt ;) Händer inte så mycket som jag kan prata om just nu, allting ligger fortfarande och jäser på ritbordet så att säga ;) Finns lite NCF relaterat jag kan prata om dock. Imorgon ska jag och Shil till chokladfabriken och träffa Dot-chan som är i full gångoch syr på våra cosplays. Inget fel med att vara ute i god tid. Som jag tidigare har nämnt ska jag cosplaya Fujimoto från Ponyo i alla fall en av dagarna på Uppcon, vad det blir de andra dagarna får ni se ;P Har i alla fall hitta ett fantastiskt tyg till Fujimotos kavaj så det ska bli kul att se hur det blir tids nog. Undrar om jag inte ser fram lite väl mycket at få cosplaya en excentrisk gamma undervattens tollkarl...är ju inte riktigt min nich av cosplay så att säga. Tänk et fanns en tid då jag trodde att jag bara skulle cosplaya onda bishonens. Fast Fujimoto passar väll typ in i den kategorin. Jagmenar han var säkert snygg en gång i tiden och har är ju filmens enda antagonist.
Aaaaanyway, tror inte det finns så mycket mer att säga just nu.
Oh en sista sak bara, det finns den här youtube sidan. Kan inte säga så mycket om den än att om man prenumererar på den så kommer det säkert upp en del intressanta saker där om en snar framtid...hur detta är relevant eller kopplat till NCF är tyvärr klassificerad info än så länge men håll ögonen öppna ;)
http://www.youtube.com/user/GrellSutcliffable
Love and Peace/ Sei-chan

Sei-chans anime corner *jingle*

Så var det dags igen för ytterligare ett udda anime tips ^^ Wow insåg nyss hur out of touch jag varit med anime den senaste tiden, det går väldigt lite som jag gillar denna säsong och jag har inte kommit igång med att se igenom något gammalt. Till råga på allt har Shil, Shinta och Jenny fått mig att börja se på Twin Peak (Jag kommer joina er Marrying agent Cooper club btw ;) ) Aaaanyway, dags att komma i kontakt med anime igen så jag har satt igång Cowboy Bebop soundtracket och börjar skriva.
Dagens anime tips i Sei-chans anime corner *jingle* är Mononoke.
Opening: http://www.youtube.com/watch?v=98bUgrI3Mbk
Nej detta är inte ett tips om Miyasakis världskända och nyligen för-första-gången-på-svensk-bio-släppta Mononoke Hime. Nej detta är den mycket med obskyrda och okända Horro/mystery/supernatural animen som faktiskt är en spinnoff på den likväl okända Ayakashi: Japanease classic horror.
Som sist med R.O.D krävs lite bakgrundsinfo genom att börja berätta om Ayakashi först ^^' Ayakashi är en horror anime *duuuh* som berättar tre spökhistorier på helt olika sätt både stil och story mässigt. Den sista av de tre var Bakeneko. Alla tre berättelser är mycket bra men den siste stod ut så mycket att den fick sin egna 12 episoder långa anime. Här, liksom i Ayakashis Bakeneko får vi följa Kusuirui (vilket betyder medecinförsäljare så egentligen har han inget namn ^^') en medecinförsäljare som även är expert på att döda onda andar s.k Mononokes om han bara känner till deras Katchi (form) Makoto (sanning) och Kotowari (åger). För att ta reda på detta måste han nysta i historien hos de personer som drabbats av dessa mononokes.
Nå detta är den övergripande story linen, samma upplägg finns i alla fyra "arker" som förekommer i Mononoke fast med olika personer och så olika settings att det något upprepande konceptet aldrig känns utjatat (att det bara är 4 storys, 5 om man räknar Bakeneko i Ayakashi bidrar självklart till detta). På många sätt kan den liknas med Mushishi (känner folk ens till Mushishi eller borde jag göra en review av den med här? :/ ) i det att den följer samma upplägg med en mystisk kringvandrande man med specialkunskaper att driva bort krafter som besvärar människor. Mononoke har dock inget av Mushishis nedtonade och något melankoliska stil och berättarteknink utan är en mycket mer rättfram och färgsprakande upplevelse.
Något som gör den här animes så speciell är dock dess stil. Den håller samma artistiska och exprimentella nivå som Gankutsou (med många likheter i stilen faktiskt) och för dessutom in en symbolik detaljhet som jag bara kan jämföra med den i Utena och som det kräver ett par genomtittningar av serien för att fullt ut greppa. Om jag kan ge ett tips om denna serie är att ni ser på den i hög bildkvalite annars går mycket av animens känsla förlorad då detaljheten lätt blir grynig i sämre kvalite.
Nå detta är självklart inte animes enda positiva egenskap, Kusuirui är en mycket intressant protagonist och tro mig, han blir bara bättre ^^ Man hinner inte riktigt lära känna de övriga karaktärerna som bara förekommer i en ark (utom en flicka som har oturen att bli indragen i två äventyr) men de har så tydliga och utvecklade karaktärer att det inte krävs mycket tid för att lära känna dem. Har ni läst några böcker av Roal Dahl? Har ni det vet ni hans försmåga att skapa obehaliga skurkar och människor i allmänhet. Mononoke har lite samma förmåga och när en karaktär är ond/obehaglig då är han det med råge ^^
Det här är en serie jag kan varmt rekomendera om du gillar lite mer artistiska animes stilmässigt och för alla som gillar en bra mystery/horror serie. Oh och tjejer, nämnde jag att Kususirui är en riktig bishi ;)
Nå detta var väll allt för Sei-chans anime corner *jingle* för den här gången. Jag hoppas jag gett åtminstonne någon person något intressant att titta på ^^
See you Space Cowboy /Sei-chan

Möte och bloopers

What's up boys and girls! Mierin här, befinner mig för närvarande i Stockholm som, ironiskt nog, är lite av NCF:s högkvarter även om vi för närvarande är tämligen utspridda över landet. Vi har haft ett trevligt möte och diskuterat det kommande konventsåret och vad vi ska hitta på för kul under det. Och planer finns, så håll ögonen öppna :)

Något annat som har hunnits med den senaste tiden är att vår egen älskade Shinta har suttit och klippt ihop bloopers och borttagna scener från allt som vi filmade innan Uppcon, inför Expedition Uppcon:Så det är vad vi har för oss just nu, plus en annan grej som är lite hemlig tills den är klar (för den händelse att något går snett igen). Ha en trevlig fortsatt tisdag och vecka allihopa!

//Mierin

RSS 2.0